Vakantiewoning

Geniet van de rust en de natuur van de Friese meren.

Huur een vakantiehuisje in Terherne

Meer weten? →

Houten vakantiewoning op een eiland in de Friese Meren.

In het hart van het waterrijke Friesland ligt het dorp Terherne, een dorpje op de hoek want dat betekent Terherne, letterlijk vertaald naar het Nederlands. Op de hoek, maar wel midden in het Friese merengebied.

Als de beide bruggen open zouden staan, dan kan niemand meer naar Joure of Akkrum rijden. Aan de rand van dit dorp in prachtig met veel groen omzoomde tuinen ligt een houten vakantiewoning aan het water.

Water dat na ongeveer 400m. toegang geeft tot de Terhernster Poelen en vandaar uit ligt eigenlijk heel waterrijk Friesland voor u open. Heel veel plaatsen liggen aan het water en zijn in dagtochten uitstekend te bevaren met zowel een motorboot als een zeilboot.

Uw boot kan een plaatsje vinden in de kleine, beschutte  haven van de woning. Geen boot, maar wel een vaarwens? Geen nood; wij verhuren een comfotabele zeilboot en bemiddelen met plezier voor de huur van motorsloeps of visboten.


Indeling van de vakantiewoning.

De L-vormige woonkamer heeft naast een zij-ingang, openslaande tuindeuren die toegang geven tot een overkapt terras. Vanuit dit terras loopt u zo de tuin in. 

De woonkamer heeft een heerlijke hoekbank, er is een t.v., dvd-speler, geluidsinstallatie aanwezig. De eethoek staat vlakbij de keuken, die goed en zo volledig mogelijk is ingericht. Op de begane grond zijn twee tweepersoonsslaapkamers gesitueerd. Een daarvan is als een bedstede uitgevoerd. Romantisch en toch heel comfortabel met een fijne matrassen en aparte dekbedden. De grootste slaapkamer is ingericht met een comfortabele boxspring die eventueel los te koppelen is en zo twee comfortabele slaapplaatsen kan bieden.

De badkamer, ook op de begane grond, heeft een regen- douche, verder is er een toilet en wastafel. In de berging is een wasmachine beschikbaar voor uw vakantiewas.

In de woonkamer is een vlizotrap die u kunt gebruiken als er ook boven geslapen wordt. Even klimmen, maar dan is er een heerlijke zolder met twee aparte bedden. Heerlijke plek om onder de pannen te slapen, maar ook voor kinderen een plek om even te chillen of te spelen.

In de tuin zijn  plekjes gemaakt waar u heerlijk kunt zitten. Er zijn diverse zitjes in de tuin zodat u niet met stoelen en tafels hoeft te slepen. Er zijn diverse fruitbomen en als het fruit rijp is in uw vakantieperiode, kunt u maar plukken!

Naast de woning kunt u de  auto ( 's ) en aan de andere kant van de woning kan uw boot worden afgemeerd in de kleine haven.

Als u de boot meeneemt op een trailer, is er vlak bij het huisje een gemeentelijke trailerhelling alwaar u de boot te water kunt laten. De trailer kunt u in overleg in de directe omgeving van de woning parkeren.

Geen zin om binnen te koken; een grote barbecue (op gas) staat tot uw beschikking. Mocht de avond wat kouder worden, dan kunt u de kleine buitenhaard aansteken. Voor hout kan gezorgd geworden.


Op de slaapzolder zijn nog twee slaapplaatsen gerealiseerd. Na een kruip-sluipdoorgang kan daar heerlijk geslapen worden onder het schuine dak. De bedden zijn gerieflijk en voorzien  van dekbedden. De zolder is bereikbaar via een vlizo-trap.

Tenslotte is er nog een berging c.q. bijkeuken met een aparte ingang aan de zijkant van het huis. Naast een cdspeler/radio set is er een t.v. aanwezig met een dvd-speler. Uiteraard kunt u  alle gangbare zenders ontvangen.

Voor de vuurkorf kunt u bij onze zoon hout bestellen. Dit brengt hij met veel plezier op de kar achter zijn skelter bij u aan huis. Menigeen heeft zo een heerlijke avond doorgebracht op het overkapt terras bij de heerlijke warmte van de vuurkorf. Bij de woning staat staat  een gasbarbecue ter beschikking. Deze kunt u gedurende uw verblijf gebruiken. De kosten van het gas kunt u aan het einde van de huurperiode voldoen. We verwachten dat de barbecue weer schoon wordt opgeleverd aan het einde van uw huurperiode. U kunt dit afkopen na betaling van € 25.


Huisdieren toegestaan

Uw huisdier is van harte welkom in de woning. We gaan er van uit dat u de huisregels in acht neemt. Die zijn niet zo moeilijk hoor. Bij het uitlaten vragen we b.v. of u een schep en een zak mee wilt nemen om het geproduceerde op te ruimen. Ook als het eens gebeurd in de tuin, verwachten wij dat dit opgeruimd wordt.
Uw huisdier ligt gewoon op de grond of in zijn mand en verder verwachten we dat u de stofzuiger regelmatig even ter hand neemt. Eigenlijk net zo als het thuis zal gaan. In de regel staan wij een huisdier per woning toe. Maar in overleg kan dit veranderen.


Adres

Adres van de woning;
’t Pompeblêdsje,
Utbuorren 17,
8493 MA Terherne.

Restaurant aan het water

Meer van Lenten

 

Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Bekend om het spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfecte locatie voor een lunch, diner of feest aan het water. Check onze site voor meer informatie!

Klik hier om naar de website te gaan →