Geniet van de rust en de natuur van de Friese meren.

Huur een vakantiehuisje in Terherne

Meer weten? →

Omgeving

Terherne, een eiland als de bruggen aan beide kanten van het dorp openstaan,  omringd door de Friese Meren. Een heerlijk dorp om van te genieten: Wandelen langs de oever van het Sneekermeer, een heerlijke fietstocht door het Friese landschap, of zeilend over Sneekermeer. Met een motorboot toerend door de kleine vaarten of een kanotocht om het dorp te verkennen vanaf de waterkant. 


Varen zonder zorgen

Terherne ligt in het hart van het Friese merengebied. Het gebied is door de vele en afwisselende vaartjes en meren bijzonder geschikt voor het varen met een sloep.

Varen zonder zorgen

Vanuit Terherne zijn meerdere dagtochten mogelijk, waarbij andere plaatsen als Akkrum, Grou, Oldeboarn, Irnsum, Sneek, Goingaryp, en Joure aangedaan kunnen worden. Het ligt allemaal in een straal van 2 uur varen.

U zult genieten van de prachtige natuur en de unieke vogelwereld. wij realiseren ons dat niet iedereen vertrouwd is om tochten te maken met een boot. wij verhuren daarom een bijzonder mooie sloep incl. schipper, goed gevulde picknickmand met gekoelde dranken. De boot biedt ruim plaats aan max. 12 pers.

De schipper is bijzonder goed bekend in het gebied en in overleg met de gasten is er een mooie tocht naar wens te maken. Als voorbeeld; Vaartocht naar Sneek. aldaar een bezoek aan het Beerenburgmuseum, stadswandeling en via een ander route weer terug naar Terherne. voor al uw vragen en een tocht op uw maat; tel. 06 - 5254 3736.


Friesland en water

Friesland en water, onafscheidelijk voor altijd met elkaar verbonden. Het is ook voor de hand liggend dat u als toerist in deze fantastische provincie, het water opgaat.

Friesland en water

Terherne ligt centraal van de Friese Meren. U kunt echt alle kanten op en alles is goed bereikbaar. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Zeilen in Friesland.
Naast de verhuur van de vakantiewoningen verhuren wij ook zeilboten. Niet zomaar boten, maar het neusje van de zalm als het om open polyester boten gaat. Namelijk, de Randmeer. Een prachtig schip met fantastische zeileigenschappen. Sportief, als het sportief moet, comfortabel als u daar voor kiest, uitgevoerd met rolfok en gemakkelijk te bedienen buitenboordmotor. De boot is perfect onderhouden en biedt voldoende plaats voor 4 opvarenden. 

Er is een grote opbergplaats voor u spullen. U kunt er heerlijke dagtochten mee maken of zelfs een keer een nachtje op verblijven. De boot wordt dan afgedekt met een tent. De boot ligt voor u huis en u kunt opstappen wanneer u maar wilt. Er zijn aantrekkelijke arrangementen gemaakt. Losse huur is uiteraard ook mogelijk, waarbij onze gasten van de woningen altijd een korting tegemoet kunnen zien.


Adres

Adres van de woning; ’t Pompeblêdsje, Utbuorren 17, 8493 MA Terherne.


Restaurant aan het water

Meer van Lenten

 

Aan de rand van Terherne, ligt Restaurant Meer van Lenten. Bekend om het spectaculaire uitzicht over het Sneekermeer. De perfecte locatie voor een lunch, diner of feest aan het water. Check onze site voor meer informatie!

Klik hier om naar de website te gaan →